U21-EM - Kval 09/05 14:00 1 Frankrike U21 v Slovenia U21 - View
U21-EM - Kval 09/09 14:00 1 Slovenia U21 v Kypros U21 - View

The Slovenia national under-21 football team is the national under-21 football team of Slovenia and is governed by the Football Association of Slovenia.

Slovenia U21 er et fodboldhold, der repræsenterer Slovenien på U21-niveau. Holdet bliver kontrolleret af Sløveniens fodboldforbund (NZS) og konkurrerer i UEFA European Under-21 Championship.

Holdet blev grundlagt i 1991 efter Sloveniens uafhængighed fra Jugoslavien og har spillet i forskellige europæiske konkurrencer siden da. Sloveniens U21-hold har flere gange kvalificeret sig til U21 EM-slutrunden, men er endnu ikke nået til finalen i turneringen.

Kernen i Sloveniens U21-hold består af spillere, der spiller i forskellige europæiske ligaer, herunder den slovenske PrvaLiga, den kroatiske Prva HNL og den østrigske Bundesliga. Holdets spillestil er typisk baseret på en solid defensiv og hurtige kontraangreb.

Slovenias U21-hold ledes af forbundskaptajn Primož Gliha, som tidligere har været træner for Sloveniens A-landshold. Gliha stræber efter at udvikle unge talenter og give dem mulighed for at repræsentere deres land på højeste niveau.

Blandt bemærkelsesværdige tidligere spillere på Sloveniens U21-hold er Jan Oblak, Josip Iličić, Benjamin Verbič og Andraž Šporar. Disse spillere har videreudviklet deres karriere og er blevet vigtige medlemmer af Sloveniens A-landshold.