Det dominikanske basketballaget "La Cancha" er et profesjonelt basketballag basert i Santo Domingo, Den Dominikanske republikk. Laget konkurrerer i den dominikanske nasjonalbasketligaen (LNB) og er et av de mest suksessrike lagene i ligaens historie.

La Cancha ble grunnlagt i 1975 og har vunnet ti LNB-mesterskap, det nyeste i 2021. Laget har også representert Den Dominikanske republikk i flere internasjonale konkurranser, inkludert FIBA Americas Championship og Caribbean Basketball Confederation (CBC) Championship.

La Cancha er kjent for sin offensive kraft og sitt raske tempo. Laget har flere dyktige spillere, inkludert den dominikanske landslagsstjernen Víctor Liz og den amerikanske importen Robert Glenn.

Lagets hjemmearena er Palacio de los Deportes Virgilio Travieso Soto, som har en kapasitet på 11.760 tilskuere. La Canchas fans er kjent for sin lidenskap og entusiasme, og de skaper en elektrisk atmosfære under hjemmekamper.

La Cancha er et av de mest populære basketballagene i Den Dominikanske republikk, og de har en stor fanskare over hele landet. Laget er et symbol på dominikansk basketballs suksess, og de fortsetter å være en styrke i LNB.