**Operário de Mafra**

Operário de Mafra er en brasiliansk fodboldklub med base i Mafra, Santa Catarina. Klubben blev grundlagt i 2018 og spiller i øjeblikket i Série B, det andet niveau i det brasilianske fodboldligasystem.

**Historie**

Operário de Mafra blev grundlagt den 18. december 2018 ved en fusion mellem to lokale klubber, Operário de Joinville og Mafra EC. Den nye klub blev godkendt af det brasilianske fodboldforbund (CBF) i april 2019 og blev optaget i Série D, det fjerde niveau i det brasilianske fodboldligasystem.

I sin debutsæson i Série D nåede Operário de Mafra semifinalen, hvor de tabte til Ferroviária. I 2021 blev de forfremmet til Série C efter at vinde Gruppe B i turneringen.

I 2023 vandt Operário de Mafra Série C og blev forfremmet til Série B for første gang i klubbens historie.

**Stadion**

Operário de Mafra spiller sine hjemmekampe på Estádio Municipal Romildo Greico, som har en kapacitet på 5.000 tilskuere.

**Spillestil**

Operário de Mafra er kendt for sin aggressive og direkte spillestil. Holdet er solidt i forsvaret og forsøger ofte at skabe chancer gennem hurtige kontraangreb.

**Spillere**

Operário de Mafra har en trup med unge og talentfulde spillere, herunder:

* **Rodriguinho** (målmand)
* **Lucas Mendes** (forsvarer)
* **Rafael Santos** (midtbanespiller)
* **Gustavo Mendonça** (angriber)
* **Rodrigo Pimpão** (angriber)

**Cheftræner**

Operário de Mafras cheftræner er Rafael Guanaes. Guanaes er en tidligere professionel fodboldspiller, der har trænet flere klubber i Brasilien og udlandet.