World Championship XD

**Verdensmesterskab i bordtennis for blandede dobbel (XD)**

Verdensmesterskabet i bordtennis for blandede dobbel (XD) er et årligt arrangement, der afholdes af Det Internationale Bordtennisforbund (ITTF). Turneringen bringer sammen verdens bedste mandlige og kvindelige bordtennisspillere for at konkurrere om verdensmesterskabet for blandede dobbel.

**Historie**

Det første verdensmesterskab i bordtennis for blandede dobbel blev afholdt i 1926 i London, England. Turneringen er blevet afholdt hvert år siden da, med undtagelse af årene under Anden Verdenskrig. Kina er det mest succesfulde land i VM-historien, med 20 guldmedaljer.

**Format**

Turneringen spilles som en elimineringsturnering med 64 hold. Holdene er seedet baseret på verdensranglisten, og de 16 øverste seedede hold får en plads i anden runde. Turneringen spilles i en række kampe bedst ud af fem sæt.

**Vindere**

Nogle af de mest bemærkelsesværdige vindere af verdensmesterskabet i bordtennis for blandede dobbel omfatter:

* Victor Barna og Anna Sipos (Ungarn)
* Richard Bergmann og Hilde Bussmann (Tyskland)
* Ichiro Ogimura og Fujie Eguchi (Japan)
* Zhuang Zedong og Pu Qifang (Kina)
* Ma Lin og Wang Nan (Kina)
* Xu Xin og Liu Shiwen (Kina)

**Betydning**

Verdensmesterskabet i bordtennis for blandede dobbel er en prestigefyldt turnering, der betragtes som en af de mest prestigefyldte begivenheder i bordtennis. Turneringen tiltrækker verdens bedste spillere og giver dem en platform til at vise deres evner og konkurrere om verdensmesterskabet.