Wikipedia - Copa ASOBAL

The Copa ASOBAL is an annual handball cup competition for Liga ASOBAL teams. It was first played for in 1990 and is contested by the top four teams at the end of the first half of the Liga ASOBAL season.

**Spania - Copa Asobal**

Copa Asobal er det spanske håndboldmesterskab for mænd, og det har været afholdt siden 1990. Turneringen organiseres af Real Federación Española de Balonmano (RFEBM), det spanske håndboldforbund.

Hvert år deltager de bedste hold fra Liga ASOBAL, den øverste spanske håndboldrække, i Copa Asobal. Formatet for turneringen varierer fra år til år, men den består typisk af en gruppespillfase efterfulgt af en knockoutfase.

Finalen afholdes typisk i en neutral arena, og vinderen af Copa Asobal kvalificerer sig til EHF European League.

Turneringen er en af de mest prestigefyldte håndboldturneringer i verden, og den har været vundet af nogle af de største hold i Europa, herunder FC Barcelona, BM Granollers og Naturhouse La Rioja.

Copa Asobal er en spændende og underholdende turnering, der tiltrækker håndboldfans fra hele verden. Det er en mulighed for at se nogle af verdens bedste håndboldspillere i aktion og for at opleve den passion og intensitet, der kendetegner spansk håndbold.