Brasil - Campeonato Paraibano 2

**Brasil - Campeonato Paraibano 2**

**Brasil - Campeonato Paraibano 2** er en brasiliansk fodboldturnering for klubhold i delstaten Paraíba i det nordøstlige Brasilien. Turneringen er en del af det brasilianske fodboldsystem og er på niveau 2 i Paraíba-fodbold. Den er organiseret af Federação Paraibana de Futebol (FPF).

Turneringen spilles hvert år, normalt fra januar til maj. Holdene er opdelt i to grupper, hvorfra de to bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet. Slutspillet består af semifinaler og en finale. Vinderen af turneringen kvalificerer sig til den nationale Serie D-turnering, og de to bedst placerede hold kvalificerer sig til Copa do Brasil.

**Historie**

Brasil - Campeonato Paraibano 2 blev første gang afholdt i 2002. Det første mesterskab blev vundet af Paraíba de Cajazeiras. De mest succesfulde klubber i turneringen er Sousa og Auto Esporte, der hver især har vundet turneringen tre gange.

**Format**

Turneringen spilles i to faser:

* **Første fase:** Holdene er opdelt i to grupper, hvorfra de to bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet.
* **Slutspil:** De fire hold fra første fase spiller i semifinaler og en finale. Vinderen af turneringen kvalificerer sig til den nationale Serie D-turnering, og de to bedst placerede hold kvalificerer sig til Copa do Brasil.

**Aktuelle mestre**

De aktuelle mestre i Brasil - Campeonato Paraibano 2 er Sousa, som vandt turneringen i 2023.

**Bemærkelsesværdige klubber**

Nogle af de mest bemærkelsesværdige klubber i Brasil - Campeonato Paraibano 2 omfatter:

* Sousa
* Auto Esporte
* Paraíba de Cajazeiras
* Campinense
* Botafogo-PB
* Treze