Tyskland - Landesliga

**Tyskland - Landesliga**

**Om turneringen:**

Tyskland - Landesliga er det sjette nivået i det tyske ligasystemet for fotball. Ligaen består av 14 regionale divisjoner, hver med 16-18 lag.

**Opprykk og nedrykk:**

Vinneren av hver Landesliga-divisjon rykker opp til Oberliga, det femte nivået i ligasystemet. Lagene som havner på 2. til 4. plass kvalifiserer seg til play-off om opprykk. Lagene som havner på de to nederste plassene rykker ned til Verbandsliga, det syvende nivået.

**Lag:**

Landesliga-divisjonene består av en blanding av tradisjonsrike klubber og mindre lag. Noen av de mest kjente klubbene som har spilt i Landesliga inkluderer:

* SV Elversberg
* SSV Jahn Regensburg
* SpVgg Unterhaching

**Struktur:**

Hver Landesliga-divisjon spiller en dobbel serie med kamper. Lagene møter altså hverandre to ganger, én gang på hjemmebane og én gang på bortebane. Sesongen varer vanligvis fra august til mai.

**Tilskuertall:**

Tilskuertallene i Landesliga varierer avhengig av klubben og divisjonen. De største klubbene kan tiltrekke seg opptil noen tusen tilskuere per kamp, mens mindre klubber ofte har tilskuertall på noen hundre eller mindre.

**Historikk:**

Tyskland - Landesliga ble opprettet i 1945 etter andre verdenskrig. Ligaen har gjennomgått flere endringer i løpet av årene, men den har alltid vært et viktig nivå i det tyske ligasystemet.