Japan Prefectural League

**Japan Prefectural League**

**Japanske prefekturliga** er en regional fodboldliga i Japan, der ligger på det femte niveau af det japanske fodboldligasystem. Ligaen er opdelt i 47 regionale divisioner, der hver især repræsenterer en af Japans præfekturer.

**Historie:**
Japan Prefectural League blev etableret i 1978 som en måde at give amatørfodboldspillere en mulighed for at konkurrere på et regionalt niveau. Siden da er ligaen vokset i både størrelse og popularitet, og tiltrækker nu nogle af Japans bedste amatørspillere.

**Format:**
Ligaens format varierer alt efter præfektur. Nogle divisioner har en enkelt runde med kampe, mens andre har to runder. De vindende hold i hver division kan rykke op til Japan Regional League, som er det fjerde niveau i det japanske fodboldligasystem.

**Hold:**
Ligaen består af en blanding af amatørklubber og reservehold fra professionelle klubber. Nogle af de mest kendte hold i ligaen omfatter:
* Tokyo 23 FC
* Tochigi Uva FC
* Osaka FC

**Betydning:**
Japan Prefectural League spiller en vigtig rolle i udviklingen af japansk fodbold. Den giver amatørfodboldspillere en platform, hvor de kan vise deres talenter og forbedre deres færdigheder. Ligaen fungerer også som en talentpool for professionelle klubber, der ofte spejder efter spillere i præfekturalligaen.