Togo - Liga - Kvinner

**Togo - Liga - Kvinner**

Den togolesiske kvinneligaen, offisielt kjent som Togo - Liga - Kvinner, er den øverste divisjonen for kvinnefotball i Togo. Ligaen ble etablert i 2010 og består av åtte lag som spiller en dobbel serie.

Vinneren av ligaen kvalifiserer seg til CAF Women's Champions League. League of Champions er en årlig internasjonal klubbturnering for de beste kvinnefotballklubbene i Afrika.

Den nåværende mesteren av Togo - Liga - Kvinner er Amis du Monde FC. Klubben har vunnet ligaen åtte ganger, mer enn noe annet lag.

Ligaen er relativt ung, men den har vokst raskt i popularitet de siste årene. Flere store afrikanske fotballspillere har kommet fra Togo - Liga - Kvinner, inkludert Rita Akouvi og Nathalie Badate.

Ligaen har også hjulpet til å utvikle kvinnefotball i Togo. Antall kvinnelige fotballspillere i landet har økt de siste årene, og kvinnelaget har kvalifisert seg til CAF Women's Championship flere ganger.

Togo - Liga - Kvinner er en spennende og konkurransedyktig liga som fortsetter å vokse i popularitet. Det er et viktig skritt fremover for kvinnefotball i Togo.