Wikipedia - LEN Euro Cup

The LEN Euro Cup is the second-tier European water polo club competition run by the Ligue Européenne de Natation for those clubs who did not qualify for the LEN Champions League. The cup was inaugurated in 1992.

History

Names of the competition

  • 1992–2011: LEN Trophy
  • 2011–present: LEN Euro Cup
LEN Euro Cup er en internasjonal vannpolokonkurranse for klubblag i Europa, arrangert av det europeiske svømmeforbundet (LEN). Turneringen ble etablert i 1999 for menn og i 2001 for kvinner, og er det nest mest prestisjefulle turneringen i Europa etter LEN Champions League.

Lagene som deltar i LEN Euro Cup er de som ikke kvalifiserer seg til Champions League, enten på grunn av plassering i den nasjonale ligaen eller andre faktorer. Turneringen spilles i et gruppespillformat, med de to beste lagene i hver gruppe som går videre til kvartfinalen. Kvartfinalene, semifinalene og finalen spilles i et enkelt eliminasjonsformat.

LEN Euro Cup er en viktig turnering for lag i Europa, da den gir mulighet for å kvalifisere seg til Champions League samt internasjonale erfaring. Turneringen er også en god måte å utvikle unge spillere og bygge sterke klubber i Europa.