RFL 1895 Cup

Links
Wikipedia

Wikipedia - RFL 1895 Cup

The Rugby Football League 1895 Cup is an annual rugby league knockout tournament for clubs in the RFL Championship.

RFL 1895-cupen er en årlig rugby league-turnering i England for lag fra fjerde divisjon og nedover. Turneringen ble startet i 1995 som Challenge Cup for amatørklubber, men ble omdøpt til RFL 1895-cupen i 2019. Turneringen er oppkalt etter Rugby Football League, som ble grunnlagt i 1895.

RFL 1895-cupen spilles i et utslagsformat, med lag som går videre til neste runde ved å slå de motstanderne de møter. Turneringen kulminerer i en finale som spilles på et nøytralt sted. Vinneren av RFL 1895-cupen får en plass i den første runden av Challenge Cup året etter.

RFL 1895-cupen er en viktig turnering for lagene som deltar, da den gir dem en mulighet til å vinne et nasjonalt trofé og kvalifisere seg til Challenge Cup. Turneringen er også en verdifull mulighet for unge spillere til å få erfaring på et høyere nivå.