SEABA Championship Women

**SEABA-mesterskabet for kvinder**

SEABA-mesterskabet for kvinder (Sydøstasiatiske Basketball Association) er en international basketballturnering for kvinder, der afholdes hvert andet år. Turneringen er åben for hold fra Sydøstasien og har til formål at fremme basketballspillet i regionen.

**Format**

Turneringen afholdes over flere dage, med indledende gruppespil efterfulgt af udslagsrunder. Holdene er opdelt i grupper, og de to bedste hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne. Vinderne af semifinalerne mødes i finalen, mens taberne mødes i kampen om tredjepladsen.

**Deltagere**

Turneringen er åben for hold fra følgende lande:

* Brunei
* Cambodja
* Indonesien
* Laos
* Malaysia
* Myanmar
* Filippinerne
* Singapore
* Thailand
* Vietnam

**Historie**

SEABA-mesterskabet for kvinder blev første gang afholdt i 1995. Filippinerne har været den mest succesfulde nation i turneringen, med ni guldmedaljer. Thailand og Malaysia har hver vundet to guldmedaljer.

**Seneste resultater**

* 2019: Filippinerne (guld), Thailand (sølv), Malaysia (bronze)
* 2017: Filippinerne (guld), Malaysia (sølv), Thailand (bronze)
* 2015: Filippinerne (guld), Thailand (sølv), Malaysia (bronze)

**Betydning**

SEABA-mesterskabet for kvinder er en vigtig begivenhed for basketball i Sydøstasien. Turneringen giver holdene mulighed for at konkurrere mod hinanden og forbedre deres niveau. Turneringen bidrager også til at udvikle basketballkulturen i regionen og inspirere unge spillere til at tage spillet op.