The 2021 FIBA European Championship for Small Countries was the 17th edition of this tournament, hosted in Dublin, Ireland. Initially, the championship was postponed due to the COVID-19 pandemic. It was rescheduled to 10‍–‍15 August 2021.

Ireland won the title for the second time.

**Euro Champs - SCD**

**Europas største basketballturnering**

Euro Champs - SCD er Europas største basketballturnering for barn og ungdom, og samler hvert år over 10.000 spillere fra hele kontinentet. Turneringen arrangeres i byen Nantes i Frankrike, og tilbyr en unik mulighet for unge basketballspillere til å konkurrere mot de beste i Europa.

Euro Champs - SCD er ikke bare en sportsbegivenhet, men også en sosial og kulturell opplevelse for unge mennesker. Turneringen gir deltakerne muligheten til å møte nye venner fra andre land, lære om forskjellige kulturer og oppleve det beste som Nantes har å tilby.

Turneringen er åpen for gutter og jenter i alderen 10 til 19 år, og det konkurreres i flere aldersbestemte klasser. Lagene vil bli delt inn i divisjoner basert på deres nivå, og det vil være en premieseremoni for vinnerne av hver divisjon.

I tillegg til konkurransen vil det også være en rekke andre aktiviteter underveis i turneringen, inkludert treningsøkter med profesjonelle trenere, besøk på lokale attraksjoner og sosiale arrangementer.

Euro Champs - SCD er en uforglemmelig opplevelse for unge basketballspillere, og en sjanse til å konkurrere mot de beste i Europa mens de skaper nye minner og vennskap.