Kenya Premier League Women

Kenya Premiere League for kvinder er den øverste division for kvindebasketball i Kenya. Ligaen blev grundlagt i 1993 og drives af Kenya Basketball Federation (KBF). Kenya Ports Authority (KPA) er den mest succesrige hold i ligaens historie og har vundet 11 mesterskaber. Den nuværende mester er Equity Bank Hawks, som vandt ligaen i 2022.

Kenya Premier League for kvinder består af 10 hold, som spiller et dobbelt round robin-format i løbet af den regulære sæson. De fire bedste hold går videre til slutspillet, som spilles i et single-elimination-format.

Ligaen er meget konkurrencedygtig, og flere hold har chancen for at vinde mesterskabet hvert år. De seneste sæsoner har set en stigning i antallet af udenlandske spillere, som spiller i ligaen, hvilket har øget konkurrenceniveauet.

Kenya Premier League for kvinder er en vigtig del af det kenyanske basketballøkosystem og giver en platform for kvindelige basketballspillere til at udvikle sig og konkurrere på et højt niveau. Ligaen er også med til at udvikle kvindebasketball i Kenya og inspirere unge piger til at tage spillet op.