Moldova - 1. liga

Moldova - 1. liga er den øverste divisjonen i moldovsk volleyball for menn. Ligaen drives av det moldovske volleyballforbundet.

Ligaen består av åtte lag som spiller en dobbel serie med kamper. De fire beste lagene går videre til sluttspillet, mens de to nederste lagene rykker ned til 2. liga.

Siden starten i 1991 har Sheriff Tiraspol vært det mest suksessrike laget i Moldova - 1. liga, og har vunnet ligaen 19 ganger. Andre suksessrike lag inkluderer Dinamo Chişinău, CS Dinamo-MAI og Olimp Comrat.

Moldova - 1. liga er en av de lavere divisjonene i europeisk volleyball, men ligaen har sett noen lovende spillere oppnå suksess på internasjonalt nivå. Den mest kjente spilleren fra Moldova - 1. liga er Victor Bologan, som har spilt for det moldovske landslaget og flere klubber i europeiske toppligaer.

Moldova - 1. liga er en spennende og konkurransedyktig liga som gir en plattform for utvikling av unge moldovske volleyballspillere. Ligaen gir også underholdning og spenning for fansen, da lagene kjemper om mesterskap og heder.